Home > Final Cut > Final Cut Pro Render Error Codec Not Found

Final Cut Pro Render Error Codec Not Found

Macs [view my complete system specs] Wed, Jun 24 2009 12:45 PM In reply to Moses.M Joined on Mon, Jun 9 2008 Austria Posts 651 Points 8,100 Re: FCP problem showing Thanks for all of your help guys. Apple Certified Trainer - Final Cut Pro Copyright - all rights reserved. You may be using a compression type...by Jeremy Garchow on Jul 13, 2010 at 6:18:17 pm[kyler boudreau] "Is there another codec i should use that has good quality? this contact form

I believe i chose the wrong settings then... The hardware costs were the main bad point for Avid. Is this right? You may be using a compression type without the corresponding hardware card." the second MSG appears when I try to open a new sequence, double clicking in the sequence" "out of page

by mistake.Model Name: Mac Pro Model Identifier: MacPro3,1 Processor Name: Quad-Core Intel Xeon Processor Speed: 3.2 GHz Number Of Processors: 2 Total Number Of Cores: 8 L2 Cache (per processor): 12 If you have this error chances are you've cooked up some weird sized image from somewhere e.g. And now Avid supports Matrox cards so I'm probably just gonna go back. Thanks in advance for your help!

You may be using a compression type...by Jeremy Garchow on Jul 13, 2010 at 8:51:55 pm[kyler boudreau] " I did add the custom padding, but it just isn't working" Use "preserve Nov 11, 2011 10:22 AM Helpful (0) Reply options Link to this post by salute11, salute11 Nov 16, 2011 2:13 PM in response to CaptainS Level 1 (0 points) Nov 16, Still the same problem. > Can you please offer some help? HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio

JOIN NOWSubscribe to Larry's FREE weekly newsletter and save 10%on your first purchase. I went to Sequence settings -> Video Processing Tab, and selected "Always Render in RGB". I created a new project and in EASY SET UP chose DV/NTSC Anamorphic. I am using Final Cut 7.0.2 on a new 2 x 2.6 GHz Quad Core Xeon MacPro 16GBs of Ram, 3TB RAID "0".

Same problem?Take a look in your startup drive: library: quicktime and make sure you have the following files:AppleProRes422.componentAppleProResCodec.componentDo you have any 3rd party video things installed like Perian? My email is in my profile. HELP! you may be using..." Reply Contact I don't have any problems with any other codecs.

You may be using a compression type...by kyler boudreau on Jul 13, 2010 at 9:20:31 pmThanks man. http://www.kenstone.net/discussions/read.php?3,23872,23987 Can you give me a link? It is possible that a specific render file became corrupted. but regularly use XDCAM, Apple Pro Res, DVCPRO, and a couple others.

Maybe not always, but this should be the first place to check.General Errors most often relate to render problems; either when you are rendering directly during editing, or rendering as part weblink All rights reserved. Compressor is lazy and just follows the original dimensions but you don't want this - tell it to behave by using the geometry tab on the Inspector (the one with triangles, However, I've learned that when a General Error occurs it is almost always related to a bad clip, or a bad render file, in your sequence.

Reply Quote Reply Topic New Topic Page:12 Calgary FCPUG ForumsFinal Cut StudioTroubleshooting Board CategoriesOn Set...CGYFCPUG...Intro Alley...The Lounge...Showcase ShowdownFinal Cut Studio...Final Cut Pro X...Final Cut Pro 7...Final Cut Studio 2...Final Cut Pro Make sure all the render options are checked, as they are in this screen shot.Repeat this process until you find the section that causes the error. You may be using a compression type without the corresponding hardware card. _______________________________________________ HUH? navigate here You may be using a compression type without the corresponding hardware card." Getting the above in FCP7 / Snow Leopard when trying to render an Apple ProRes 422 (HQ) Quicktime.

Shane GETTING ORGANIZED WITH FINAL CUT PRO DVD...don't miss it. If you are looking at your project and do not see a Timeline and Canvas, it is most likely because you do not have an active Sequence. July 7th, 2011, 05:17 AM #4 Pavel Tomanec Regular Crew Join Date: Jul 2007 Location: Oxford (UK) and Vrindavana (India) Posts: 118 Re: (!) Codec not found.

Makes a huge difference in speed. [www.kenstone.net] So you're saying that you have ProRes (LT) created by MPEG StreamClip on your FCP timeline and you can not export this way.

I changed scratch disks to the new folders I created for this project. you may want to try to create a QT file using the MPEG codec from QT Pro anyway to see wether this problem is caused by FCP or by the codec. You may be using a compression type...by Jeremy Garchow on Jul 13, 2010 at 8:21:22 pm[kyler boudreau] "Any tips? I just made a test 1658x851 movie and brought in to compressor and got the appropriate result.

If so, what is it?Final Cut Pro: Will Motion 4 be usable on a 13" MacBook Air?What is the best Final Cut Pro substitute for Windows 7?Which Macbook is best for Country Products Search avid.com| store| contact| help |login |Join Search Entire Site Forums -- Avid AirSpeed Developer Foru -- Avid AMA Developer Forum -- Avid Artist | DNxIO -- Avid AVX I am not sure of the settings like RGB or YUV. his comment is here Okay, that was a test and I moved on to work on the next performance.

Doesn't seem to do the math exactly. You may be using a compression type...by Shane Ross on Jun 17, 2010 at 6:21:51 am[kyler boudreau] ". Pavel __________________ The fish is the last to know the water. Professional Video (800) 833-4801 Portland, OR Omega Broadcast (512) 251-7778 Austin, TX Z.G.C. (973) 335-4460 Mountain Lakes, NJ Abel Cine Tech (888) 700-4416 N.Y.

Terms of Use| Privacy Policy| Site Map| Find a Reseller Advertisement DVINFO FOLLOW US: about us what's new our sponsors Home News I digitized several hours worth of footage from a multi camera shoot ALL of it shot on Panny DVX100A set for SQUEEZE - 30P. Why chance it?Return to posts indexReport Post•Re: Codec not found. Did much research and am unable to figure out why I cannot create a sequence with MPEG IMX 525/60 (50Mb/s) I can see the codec and select it, but once I

Codec not found, no corresponding hardwa 4 years, 10 months ago #22902 el OFFLINE Trainee PA Posts: 1 Karma: 0 I am having the same problem, but could you please, give Stick with standard frame sizes and not oddball ones and you'll not see this warning. Last Edit: 4 years, 8 months ago by Kittihawk. Computer says No! (UK TV show joke...) Roll on a QT built with resolution independence and vector analysis ;-) Return to posts indexReport Post•Re: Codec not found.

I was able after a few tries to get my audio to render after importing an audio clip, but that's it.When I open other sequences (I have one for each scene)